Loading...


Dames knippen

Ga je regelmatig naar de kapper of laat je je haar eens in het jaar bijknippen?

Hoe vaak moet je je haar laten knippen?
Dit hangt af van een aantal factoren, zoals je haartype en je kapsel. Een algemeen antwoord hiervoor is er niet. Heb je een lang of een kort kapsel? Wil je het laten groeien of juist in model houden? Heb je krullen of steile lokken?

Korte kapsels
Vaak bestaan korte kapsels uit strakke lijnen. Om deze strakke lijnen aan te houden is het nodig om na zes weken weer een afspraak te maken bij de kapper. Vrouwen met een héél kort kapsel kunnen het beste vier weken tussen hun kappersafspraken houden. Heb je een pony? Dan moet je deze regelmatig bij laten knippen. Zeker als het om een strakke, rechte pony gaat.

Lang haar
Vrouwen met lang haar, die het ook graag lang willen houden of langer willen laten groeien, wordt aangeraden om eens in de drie maanden naar de kapper te gaan om een centimeter van de lengte af te laten halen. Op deze manier kan het gezond groeien.
Gemiddeld groeien je haren namelijk 1 centimeter per maand, dus drie maanden staat gelijk aan drie centimeter. Je spaart dus twee centimeter lengte per kappersbezoek. Maak wel duidelijk aan je kapper bekend dat je het wilt laten groeien en er echt maar een centimeter af mag. Wil je je lange haar op dezelfde lengte houden, dan kun je eens in de drie maanden er 3 centimeter af laten knippen.

Laagjes
Kapsels met laagjes zijn te onderscheiden in verschillende lagen. Heb je lange lagen? Dan kun je deze het beste om de acht weken bij laten werken. In acht weken geef je je haar voldoende tijd om te groeien, zonder dat je last krijgt van plukjes die in de weg gaan zitten.
Heb je verschillende of korte lagen? Dan kun je het beste een wachttijd van zes weken aanhouden. Je haren groeien na deze periode uit model, waardoor het een beetje rommelig wordt.

Slagen of steil haar
Heb je fijne lokken of lang haar met droge, beschadigde of gespleten haarpunten?
Dan kun je het beste een pauze van zes weken aanhouden.
Dames met goed verzorgde slagen en steile lokken en waarvan het haar niet vaak wordt verhit, hebben ongeveer om de twaalf weken een knipbeurt nodig.

Onbewerkt haar
Is jouw haar stevig en gezond? En verf jij je haar niet en gebruik je ook geen styling tools? Dan is een knipbeurt om de twaalf weken voldoende om de puntjes te laten knippen.

Haartrends
Er is tegenwoordig een breed assortiment aan trends en haarinspiratie. Kapsalons tonen op Instagram, Tik Tok of Pinterest vaak hun creaties waar ze trots op zijn. Ook celebrities delen hun (nieuwe) kapsel vaak op social media. Klanten hechten hier veel waarde aan. Het is namelijk bepalend voor de haarmode die ze wel of niet willen volgen.

Vind jij het lastig om te vertellen hoe jij je haar geknipt wilt hebben? Heb jij het gevoel dat je soms niet goed kan uitleggen wat je nou eigenlijk wilt met je kapsel? Laat gerust een foto zien wat jouw bedoeling is. Kappers vinden het fijn als je van tevoren een model hebt uitgekozen.  Hiervoor kun je met de foto goed uitleggen wat je wel en niet wilt. Let er wel op dat het gezicht van het model op de foto overeenkomt met jouw gezicht en het haar met jouw haartype. Zo kan een geweldige bob op de foto bij jou heel anders uitvallen.

Kapsel onderhevig aan mode
Er zijn veel veranderingen in kapsels wanneer we kijken naar de afgelopen jaren en de geschiedenis. Een kapsel is net zo onderhevig aan veranderingen als de mode. En net als met de mode, de één doet er aan mee, de ander gaat liever voor basic en standaard. En dat is ook altijd goed. Je hoeft namelijk echt niet (altijd) mee te doen met de huidige haarmode. Een goede knipbeurt doet namelijk al wonderen en het gaat erom dat jij tevreden bent en jij je er lekker bij voelt.

Breed aanbod
Tegenwoordig kun je genieten van een breed aanbod van verschillende knip- en styling technieken. Je kunt daarbij natuurlijk kiezen voor een kapper die zich specialiseert in het knippen van vrouwen, maar er zijn ook veel kappers te vinden die zowel vrouwen als mannen voorzien van een prachtige coupe. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar uitgaat en of je enkel je kapsel wilt laten bijknippen of kiest voor een volledig nieuwe look.

1Kapper.nl heeft een verscheidenheid van kapsalons. Grote kapsalons met verschillende medewerkers of kleinere kapsalons en zzp-ers. In al deze kapsalons werken professionals met allemaal hun eigen kappersopleiding, trainingen en, misschien nog wel belangrijker, ervaring in de praktijk. Zo is de één bijvoorbeeld meer gespecialiseerd in het knippen van krullen, terwijl een ander meer de specialisatie heeft in het kleuren van haar.

Wie welke behandeling bij een kapsalon kan uitvoeren, is bekend bij 1Kapper.nl. Kapsalons geven aan welke medewerker welke behandeling kan uitvoeren. Kies jij een bepaalde behandeling, dan zullen alleen de medewerkers getoond worden, die bevoegd zijn om deze behandeling uit te voeren.