Loading...Baard trimmen 

We kunnen er niet om heen, want zelfs onze koning heeft er één; de baard. De baard is helemaal in. In welke vorm, kleur, lengte of stijl dan ook; de baard staat voor veel mensen gelijk aan een stoere man. 

Baarden en snorren zijn er in allerlei soorten en maten. Net als je kledingstijl of kapsel stem je je baard en/of snor af op wie je bent en wat bij je past. Baardmodellen die een ander goed staan, kunnen bij jou misschien toch minder tot hun recht komen. Dit hangt af van de dichtheid en omvang van je baardgroei, maar bijvoorbeeld ook van je karakter, je levensstijl en van de vorm van je gezicht.

Iedere professionele barbier kan je vertellen welke vorm het beste bij je gezicht past om je gelaatstrekken het beste tot zijn recht te laten komen. Wanneer jij je keuze hebt gemaakt, trimt de barbier het daarna altijd weer in de gewenste shape. Door te shapen wordt je weer kaaklijn goed zichtbaar. 

Het laten staan van een baard vereist zorg en tijd, dus zorg dat je hier de nodige aandacht aan besteed. Het is niet een kwestie van de natuur zijn gang laten gaan, maar net als het haar op je hoofd, moet je het haar op je gezicht ook goed laten bijwerken. 
Het groeiproces van een baard is een korte stoppelbaard, een stevige stoppelbaard, een korte baard, een volle baard en …. een holbewonerbaard (laten we dit laatste maar proberen te voorkomen)

Een baard trimmen is belangrijk. Door je baard te trimmen perfectioneer je je baard en krijg je een verfijnde en verzorgde look. Door het goed verzorgen van je baard worden de haartjes gestimuleerd om extra snel te groeien. Juist het trimmen van je gezichtsbeharing zorgt voor een vollere baard. 
Niet iedere haar groeit namelijk even snel. Sommige haren zijn binnen no time op de gewenste lengte, andere haren groeien langzaam en doen er maanden over om de lengte te bereiken die jij graag wenst. Door de “snelgroeiers” korter te maken, krijg je alles op één lengte en ziet jouw baard er veel verzorgder uit. 

Wat heb je nodig om een mooie baard te laten groeien? 

Er is meer nodig dan alleen je scheermes of scheerapparaat te laten liggen ‘s ochtends. Iedereen die wel eens een stoppelbaard of een dikke baard heeft gehad zal het ermee eens zijn; het voelt niet altijd fijn. De één ervaart een droge, trekkerige huid, een ander krijgt baardroos of jeuk. 
Het is belangrijk dat je huid onder jouw baard in een goede conditie blijft. Hiervoor wordt vaak een eenvoudige oplossing gevonden; baardolie. 
Baardolie voedt het dikke baardhaard intensief, het vermindert de jeuk en gaat een droge huid tegen. Het bestaat uit een mix van voedende en essentiële oliën. 
Na een behandeling zal je baard veel sterker en gezonder aanvoelen en er mooi uitzien. 
Baardolie breng je overigens aan op droog haar. Dus eerst even de baardharen goed afdrogen na het douchen en dan heerlijk in masseren. 

De barbier

Een mooie baard creëer je bij de barbier. Een barbier is een zeer oud beroep dat bij de Egyptenaren al in hoog aanzien stond. De naam is afgeleid van Barba, het Latijnse woord voor baard. Een barbier is geen luxe, maar een noodzaak voor mannen die graag een mooie baard willen hebben of houden. Een barbier houdt zich bezig met het scheren van mannen en knippen en verzorgen van baarden en snorren. Daarnaast is hij vaak herenkapper.